Giftiga växter: Dessa växter är giftiga

Växter försöker skydda sig mot djur som vill äta dem. Vissa gör det med taggar eller en bitter smak och vissa använder gift för det. Det giftet kan vara farligt för olika djur, men även för människor. Vilka giftiga växter ska du se upp med?

Giftiga växter för husdjur och människor
Giftiga växter för katter är ökända eftersom dessa husdjur ofta äter växterna för att bli av med hårbollar genom att kräkas. Men det finns även giftiga inomhusväxter för hundar. Djur som äter växter känner vanligtvis igen växterna som de inte ska äta, men en kanin kan också välja fel grönt. Har man djur ute är det alltid klokt att ta reda på om det växer växter i närheten som är giftiga för hästar eller till exempel även för höns. Om det finns växter i din trädgård som är farliga för människor, var alltid försiktig med barn.

Några giftiga växter
Ett antal krukväxter som finns i de flesta vardagsrum är giftiga för människor, katter och hundar av olika anledningar. Så var alltid uppmärksam om du har följande växter hemma:

Sked växt eller spathiphyllum, det är lätt giftigt för människor och djur.
Yuccaväxt, giftig för människor och djur. Fibrerna i bladen kan irritera tarmen ännu mer.
Läppstiftsväxten är inte känd för att vara särskilt giftig, men flera delar är inte ätbara och orsakar irritation.
Callaplantan är en populär ny krukväxt på grund av sina vackra färger och former. Men denna växt är också ganska giftig i alla delar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *